HANGSZEREIM

A hangszereim, melyeken játszom

Hammond L100

Hammond L-143 (1963 Hollandia)

Életem nagy „szerelme”. Annak ellenére, hogy k.b. 140 kg-ot nyom. Tizenévesként  bűvölt el a hangja. Azonnal beleszerettem. Rhoda Scott játszott a TV-ben ilyen orgonán (Hammond B3). Később a rádióban is hallható volt, sok más zenekar is használta. Sosem gondoltam volna, hogy nekem is lehet. Úgy gondoltam, csillagászati összegbe kerülhet és csak a kiválasztott gazdag emberek engedhetik meg maguknak, hogy saját Hammond orgonájuk legyen. Csupán arra vágytam, hogy én is játszhassak egy ilyen orgonán. Az Égiek megengedték mindkettőt.

NordC2D

Clavia Nord C2D orgona Hammond B3 Clone

Ez a hangszer a Svéd Clavia cég terméke. Az eddig általam ismert és a szakma véleménye alapján a legjobbnak tartott  „Hammond B3 clone”.  Tökéletes hangzása van.  Ugyan azt tudja, (sőt kicsit többet is) mint az eredeti Hammond B3. Ezen kívül egy templomi orgona (valódi sípok digitalizált hangjával) is helyett kapott benne. A hangszer belseje tulajdonképpen egy cél számítógép. Erre a feladatra tervezték. A Svéd mérnökök kitűnő munkát végeztek. Ellentétben az eredeti Hammond orgonákkal, személygépkocsival is szállítható. Nagyon a szívemhez nőtt.

Roland JUNO Di

Roland Juno Di

Használt hangszerként került hozzám ez a szintetizátor. Amikor meghallottam, hogy mi mindenre képes, természetesen beleszerettem. Megvétele az egyik legjobb döntésem volt. Teljes hangszer arzenál: Rézfúvósok, Fafúvósok, Vonósok, egzotikus hangszerek, ütősök, szóval  a teljes szimfonikus nagy zenekar. Az Ő segítségével tudok csak teljes „nagyzenekari” hangzást produkálni a felvételeken. Még emberi kórus hang is van a lehetőségei között. Lenyűgöző hangszer. Miután zenész társak nélkül kell alkotnom zenét, egyszerűen nélkülözhetetlen.

YAMAHA P35

Yamaha P35 zongora

Zongora. Alap hangszer. Kalapács mechanikás. Aki billentyűzik, nélküle nem élhet. Az elektronika világában „el lustulnak” az ujjaink, hiszen a az elektronikus hangszerek billentyűi szándékosan könnyű billentésűek.  Aki megszokja, hogy ezeken játszik, bajba kerül ha igazi zongora mögé ül. A kalapács mechanikás eredeti zongorák nehezebb billentésűek felépítésükből adódóan. Ezért (is) kell edzésben maradni. Zongorázni (is) kell. Korrekt hangja van, mint általában a Yamaha hangszereknek. Különben is : A zongora a hangszerek Királya ! (az orgona pedig a hangszerek Királynője!)

 

 

Zene . . .