NYITÓLAP

Hammond L100

Ezen az oldalon a Hangszerek

és a zene a főszereplő

 

Sokáig azt hittem, hogy a közös zenélés lesz az életem legfontosabb része. Másképpen alakultak a dolgok.

Beleszerettem az elektronikába, számítástechnikába elsősorban annak műszaki (hardver) területébe. Aktív éveimet döntően ez töltötte ki. Elmondhatom : egész életemet végigdolgoztam ennek jegyében még nyugdíjasként is visszamentem folytatni a munkámat. Egészen addig maradtam ott, amíg gyökeresen meg nem változtak körülöttem a dolgok. Azt már nem tudtam elviselni, végleg abbahagytam.

Visszatértem a zenéhez – mert megtehettem – de közben elmúltak az évek. Be kellett látnom, hogy amit igazán szeretnék eljátszani, azt saját magamnak kell megtennem, eljátszanom. Ebben a korban nehéz zenésztársakat találni. Szinte lehetetlen. Próbáltam, de nem jártam sikerrel. Ennek van jó és kevésbé jó oldala. Olyan hangszereket kellett választanom, amikkel képes lehettem szinte bármilyen hangszert megszólaltatni.  Technikai értelemben ez ma már kivitelezhető.

A hangszerek amelyeket használok

A felvételek multi-playback technikával készültek és a feldolgozások kivételével mind improvizációk. Ott és akkor születtek, szerencsére bekapcsolt felvétel állásban. Ezért is maradhattak meg. Legtöbbször az akkord menetek születtek meg elsőként s később épültek rá a dallamok és kísérő hangszerek. Csodálatos érzés, mikor “születik” a zene.

Miért nem lettem Roxtár ?  ( Video )
Ez csak egy kocka a videóból

 

 

 

 

 

 

© Hargitai Gábor